Tiedekerhot

Joensuun Tiedeseura ry on järjestänyt syksystä 2010 alkaen säännöllistä tiedekerhotoimintaa ala- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston sekä Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen kanssa. Kerhoissa osallistujat työskentelevät yhdessä kerhojen edustamien tieteenalojen opiskelijoiden, tutkijoiden ja opettajien ohjauksessa. Kerhot toimivat klo 16.15-18 joka toinen viikko yliopiston Joensuun kampuksen LUMA-laboratoriossa.

VUODEN 2018-2019 KERHOT

Syksyllä 2018 kerhot alkavat syyskuun puolivälissä. Kerhoihin ei ole kerhokohtaisia ikäsuosituksia lukuunottamatta muita erityisiä pääsyvaatimuksia. Kerhoihin on rajoitettu määrä paikkoja, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen avautui 20.5.2018.

Kerhomaksut/kerho (sis. opetuksen, kerhomateriaalin ja vakuutuksen):

Vuosimaksu 120 € (60 €/syksy + 60 €/kevät). Sisaralennus 50%.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Kerhoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kerho-koordinaattoriin,  oili.kohonen@tiedeseura.fi

SciKids' -teknologiakerho (robotiikka, tietojenkäsittelytiede)

Kerhossa tutustutaan robotiikan perusteisiin ja ohjelmointiin legorobottien avulla. Aluksi kerhossa rakennetaan sumorobotti, myöhemmin osallistujat voivat valita ohjelmoitavakseen ja rakennettavakseen joko jalkapallo-, tanssi- tai pelastusrobotteja. Taitojen karttuessa tavoitteena on myös suuremman yhteisprojektin toteuttaminen ensi kevään SciFest-tiedefestivaaliin.

Kerho kokoontuu joka toinen viikko Itä-Suomen yliopiston LUMA-laboratoriossa, Joensuun kampuksella.

Aloitus: 11.9.2018
Kerhopaikka:
Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus, Yliopistokatu 7, 80100 Joensuu
Kohderyhmä:
9 - 16–vuotiaat koululaiset
Kevään kokoontumiset: joka toinen tiistai klo 16.15-18

LUMA-kerho (matematiikka, fysiikka, kemia)

Tiedätkö, miten tehdään elefantin hammastahnaa tai kuinka kuinka valmistetaan muovia? Kuinka toimii Stirling-moottori tai kuinka saat lamput syttymää´n virtapiirissä? Nämä ja monet muut luonnontieteisiin liittyvät asiat selviävät LUMA-kerhossa, jonka teemana vuorottelevat matematiikka, fysiikka ja kemia (mahdollisesti tänä vuonna myös biologia!) tarjoten oppia ja elämyksiä. Kerho kokoontuu joka toinen viikko Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen LUMA-laboratoriossa.

Aloitus: 18.9.2018
Kerhopaikka: Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus, Yliopistokatu 7, 80100 Joensuu
Kohderyhmä:
9 - 16–vuotiaat koululaiset
Kevään kokoontumiset: joka toinen tiistai klo 16.15-18 ()