Tiedekerhot

Joensuun Tiedeseura ry on järjestänyt syksystä 2010 alkaen säännöllistä tiedekerhotoimintaa ala- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Kerhoissa osallistujat työskentelevät yhdessä kerhojen edustamien tieteenalojen opiskelijoiden, tutkijoiden ja opettajien ohjauksessa. Kerhot toimivat klo 16.15-18 joka toinen viikko yliopiston Joensuun kampuksen LUMA-laboratoriossa.

VUODEN 2017-2018 KERHOT (HUOM! Kerhot ovat täynnä)

Syksyllä 2017 kerhot alkavat syyskuun puolivälissä. Kerhoihin ei ole kerhokohtaisia ikäsuosituksia lukuunottamatta muita erityisiä pääsyvaatimuksia. Kerhoihin on rajoitettu määrä paikkoja, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kerhomaksut/kerho (sis. opetuksen, kerhomateriaalin ja vakuutuksen):

Vuosimaksu 120 € (60 €/syksy + 60 €/kevät) . Sisaralennus 50%.

HUOM! Kerhot ovat täynnä.

Kerhoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kerho-koordinaattoriin,  oili.kohonen@tiedeseura.fi

SciKids' -teknologiakerho (tietojenkäsittelytiede)

Kerhossa tutustutaan robotiikan perusteisiin ja ohjelmointiin legorobottien avulla. Aluksi kerhossa rakennetaan sumorobotti, myöhemmin osallistujat voivat valita ohjelmoitavakseen ja rakennettavakseen joko jalkapallo-, tanssi- tai pelastusrobotteja. Taitojen karttuessa tavoitteena on myös suuremman yhteisprojektin toteuttaminen ensi kevään SciFest-tiedefestivaaliin.

Kerho kokoontuu joka toinen viikko Itä-Suomen yliopiston LUMA-laboratoriossa, Joensuun kampuksella.

Aloitus: 12.9.2017
Kerhopaikka:
Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus, Yliopistokatu 7, 80100 Joensuu
Kohderyhmä:
9 - 16–vuotiaat koululaiset
Kevään kokoontumiset: joka toinen tiistai klo 16.15-18

LUMA-kerho (matematiikka, fysiikka, kemia)

Tiedätkö, miten tehdään elefantin hammastahnaa tai kuinka kuinka valmistetaan muovia? Kuinka toimii Stirling-moottori tai kuinka saat lamput syttymää´n virtapiirissä? Nämä ja monet muut luonnontieteisiin liittyvät asiat selviävät LUMA-kerhossa, jonka teemana vuorottelevat matematiikka, fysiikka ja kemia (mahdollisesti tänä vuonna myös biologia!) tarjoten oppia ja elämyksiä. Kerho kokoontuu joka toinen viikko Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen LUMA-laboratoriossa.

Aloitus: 19.9.2017
Kerhopaikka: Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus, Yliopistokatu 7, 80100 Joensuu
Kohderyhmä:
9 - 16–vuotiaat koululaiset
Kevään kokoontumiset: joka toinen tiistai klo 16.15-18 ()