Tiedeleiri 9-15-vuotiaille koululaisille Joensuussa 30.7-3.8.2012

Joensuun Tiedeseura ry järjestää yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa 9-15-vuotiaiden koululaisten tiedeleirin 30.7-3.8.2012. Leiriviikon aikana tutustutaan eri tieteenaloihin arjen kokemusten ja oivallusten kautta leikkien, rakentaen ja kokeillen.

Leiri järjestetään päiväleirinä Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Leirin hinta on 20 euroa / päivä ja 90 euroa / vko. Hinta sisältää leirin ohjelman, lounaan, välipalan sekä vakuutuksen. Leirin ohjaajina toimivat Itä-Suomen yliopiston tutkijat, opettajat ja opiskelijat.

HUOM! LEIRI ON TÄYNNÄ, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle osoitteeseen oili.kohonen@tiedeseura.fi.

Alustava leiriohjelma

Ma 30.7.Ti 31.7.Ke 1.8.To 2.8.Pe 3.8
09:00 Kokoontuminen yliopiston Metria-rakennuksen ala-aulassa
09:15 - 12:00 Robotiikka I Robotiikka II Matematiikka I Fysiikka
I & II
I & II
12:00 - 13:00 Lounas
13:00 - 16:00 Kemia I + välipala Kemia II + välipala Matematiikka II + välipala Robotiikka III + välipala Retki Botaniaan

Lisätietoja leiriohjelmasta antaa Oili Kohonen, oili.kohonen@tiedeseura.fi

Tietojenkäsittelytiede (robotiikka)

Osa III: Kuinka robotin saa pelaamaan jalkapalloa tai löytämään maanjäristyksen uhrin? Työpajassa perehdytään RobocupJunior-turnauksen lajeihin: jalkapallo, pelastus ja tanssi.

Osa I - Sähkö: Mitä sähkö on ja milloin lamppu palaa? Tässä osiossa tutustutaan sähköön, rakennetaan yksinkertaisia kytkentöjä, ja opitaan, mitä tarkoitetaan johteilla ja eristeillä.

Osa II - Valo ja väri: Miten sateenkaari syntyy ja millaisia kappaleita ihminen voi nähdä? Mitä valolle tapahtuu erilaisilla pinnoilla? Entä miltä kaikkea mielenkiintoista löydät eri maiden seteleistä eri valaistuksissa? Tässä osiossa tutkitaan valon heijastumista, taittumista, ja hajoamista väreihin sekä tutustutaan turvamerkintöihin.

Matematiikka

Tule selvittämään mystisen laatikon arvoitusta matematiikan keinoin. Ratko salakirjoituksia ja perehdy sokean venäläisen matemaatikon elämään. Entä miten verkot liittyvät laatikkoon?

Kemia

Tutustumista kemian saloihin pienten kokeiden avulla.

Retki Botaniaan

Tutustumisretki Botaniaan, Joensuussa sijaitsevaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Pääsymaksu sisältyy leirin hintaan.