Tiedetivoli 2.-6.8.2010

2.-6.8.2010 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella

Ma 2.8 Ti 3.8 Ke 4.8 To 5.8 Pe 6.8
09:00 Aloitus yliopistolla (Futura-rakennus) Aloitus yliopistolla (Metria-rakennus) Aloitus Joensuun Tiedepuistolla Aloitus yliopistolla (Metria-rakennus) Aloitus Joensuun Tiedepuistolla
09:30 - 12:00 Geokätköily Matikkakerho Kids' Club Matikkakerho Kids' Club
12:00 - 13:00 Lounas Lounas Lounas Lounas Lounas
13:00 - 15:30 Retki Botaniaan Metsätieteen luontokerho Metsätieteen luontokerho Geokätköily Kilpailuja, palaute, todistusten jako
15:30 - 16:15 Kotiin Botanialta Kotiin yliopistolta (Borealis-rakennus) Kotiin yliopistolta (Borealis-rakennus) Kotiin Joensuu Areenan edestä Kotiin Joensuun Tiedepuistolta

Geokätköily (maanantai, torstai)

1. päivä

Tutustutaan geokätkennän saloihin etsimällä GPS-laitteen avulla harjoituskätköjä yliopiston kampusalueen lähistöltä. Lopuksi saamme etsiä oikean geokätkön. Varaa päälle ulkovarusteet myös sadesäälle.

2. päivä

Suunnitellaan oikea geokätkö ja piilotetaan se yliopiston lähiympäristöön muiden löydettäväksi. Varaa päälle ulkovarusteet myös sadesäälle.

Matikkakerho (tiistai, torstai)

1. päivä

Osaatko ratkaista Atbash-salakirjoituksen: SOYQÖJYQÖJUUSSÖ!

Tule selvittämään ja luomaan myös erilaisia salakirjoituksia. Testaa loogista päättelytaitoasi sekä hahmottamiskykyäsi monipuolisten ja mielenkiintoisten pulmapähkinöiden parissa. Tutustu esimerkiksi erilaisiin 2- ja 3-ulotteisiin palapeleihin sekä kokeile saatko ratkaistua Hanoin tornit -ongelman.

2. päivä

Tiesitkö, että ihan tavallinen arpakuutiokin on monitahokas?

Tutustumme jo antiikin Kreikan tuntemiin Platonin kappaleisiin, ja sinulla on mahdollisuus tehdä askartelemalla itsellesi oma Platonin kappale. Voit myös käyttää luovuuttasi ja rakentaa monitahokkaan, jossa vain mielikuvitus on rajana!

Lisäksi tutustutaan symmetrian ja laatoitusten ihmeellisyyksiin. Voit testata omat taitosi ja kilpailla kaveria vastaan peilien kanssa pelattavassa symmetriapelissä.

Kokeile osaatko ratkaista erilaisia laatoitusongelmia, entä onnistuisiko sinulta tason päällystäminen laatoilla?

Metsätieteen luontokerho (tiistai, keskiviikko)

1. päivä

Tutustumme hyönteisten keräämisen saloihin. Teemme luontoretken, jonka aikana pyydystämme hyönteisiä erilaisin menetelmin. Retken aikana tutustumme matkan varrella kohtaamiimme metsätyyppeihin. Varaa päälle ulkovarusteet myös sadesäällä.

2. päivä

Tutkimme hyönteisiä mikroskooppien avulla. Opettelemme käyttämään sekä stereomikroskooppeja että monimutkaisempia valomikroskooppeja, ja valmistamaan preparaatteja.

Kids' Club -teknologiakerho (keskiviikko, perjantai)

1. päivä

Robotiikka ja automaatio ovat nykyisin arkipäivää. Kerhossa pääset rakentamaan oman robottisi Lego Mindstorms NXT -rakennussarjan avulla! Tiesitkö, että voit myös ohjata robottiasi yksinkertaisella ohjelmointikielellä?

2. päivä

Mikä saa robotin liikkumaan? Entä kuinka robotti näkee? Kerhokerralla perehdytään tarkemmin ohjelmoinnin saloihin aiemmin rakennettujen Lego-robottien avulla.